Prajitoria de Cafea — Haute Cup
Pașii pe care i-am făcut și îi facem de 8 ani încoace au fost doar pentru a crea un ciclu de viață al cafelei ce poate fi savurat la standarde înalte – astfel a luat naștere Prăjitoria Haute Cup. Am deschis prajitoria de cafea Haute Cup din pasiune și din dorința de a oferi clienților un produs premium, de cea mai bună calitate. În fiecare zi de când am deschis prima cafenea Haute Cup redescoperim ce înseamnă cafeaua pentru noi și cum am transformat o pasiune personală într-un business care ne leagă direct de clienții noștri.
Experimentăm constant, alegem diferite origini de cafea, bazate pe tipul solului, altitudine și microclimate și ne uităm atent la metodele de procesare. Know-how-ul l-am dobândit în urma cursurilor de specialitate din Londra sau București și prin ani de experiență. Mai departe, mutăm procesul în Prajitoria Haute Cup unde alegem să prăjim cafea în loturi mici pentru a controla întreg procesul și testăm orice lot înainte de a ajunge către voi. Lucrăm cu un prăjitor german, Probat, acesta fiind considerat unul din cele mai bune prăjitoare din lume.
Procesul de prăjire este unul din cei mai importanți pași pentru ca voi să aveți parte de savoarea cafelei din ceașcă. Un proces corect de prăjire dezvoltă, în prima etapă, toate aromele cafelei care nu există în etapa boabelor verzi. Mai departe, gradul și timpul de prăjire sunt doi factori esențiali care înseamnă ani de experiență și sute de ore de prăjire – totul pentru a atinge potențialul aromatic al cafelei, în funcție de cafeaua selecționată inițial.
Nu folosim niciun fel de arome adăugate cafelelor noastre. Notele pe care le regăsiți în fiecare ceașcă de cafea însumează povestea cafelei respective și a oamenilor care au ajutat ca ea să își facă drum în viața noastră și a voastră.
Alex – HAUTE CUP