Procesarea cafelei verzi Black Honey este una din cele mai laborioase si cu rezultate extrem de bune. Cafelele procesate Black Honey sunt corpolente, dulci si cu profunzime a notelor. Costa Rica Finca la Maquina reprezinta perfect aceasta categorie. In ceasca veti regasi note de vin, pere, fructe tropicale si ciocolata cu lapte.
Costa Rica Finca la Maquina – Date si aspecte remarcabile:
Profil gustativ: vin, pere, fructe tropicale si ciocolata cu lapte

Aciditate: 1/5
Corp: 4/5
Retrogust: 4/5
Tipul de preparare recomandată: Ibrik, Espresso, Filtru
Potrivit pentru: Chemex, AeroPress, French Press, Syphon, Espressor de cafea automat
Recoltare: Octombrie 2021 – Martie 2022
Înălțimea de cultivare: 1.600m
Regiunea plantației: Santa Maria de Dota
Plantație/Zona: Finca la Maquina
Compoziție: 100% Arabica
Varietate: Red Catuai
Procesare: Black Honey
Acest lot de cafea Black Honey a fost cultivat la Finca La Maquina de Roger Bernardo Madrigal Monge. Prelucrarea atenta la a boabelor de cafea de specialitate ajuta la evidentierea gustului de ciocolata dulce-amaruie, de fructe tropicale si de pere.
Roger Madrigal produce cafea de specialitate de peste 35 de ani. Roger a mostenit Finca La Maquina de la parintii sai si spera sa continue sa cultive cafea la ferma sa pentru multi ani de acum incolo. Munca sa asidua s-a tradus in preturi bune si corecte pentru ciresele sale de cafea si i-a permis sa isi faca un renume pe plan mondial in lumea cafelei. Roger si familia sa culeg selectiv si manual ciresele rosii si coapte de cafea de specialitate si le livreaza la Solis&Cordero Micromill. La receptie, ciresele sunt controlate si apoi fermentate timp de 48 de ore. Apoi sunt curatate de pulpa si pergament, iar restul de mucilagiu este transferat pe paturi de uscare ridicate. Pergamentul este greblat frecvent pentru a asigura o uscare uniforma. Este nevoie de aproximativ 16 zile pentru ca pergamentul sa se usuce.

Compania si moara Solis&Cordero Micromill a fost infiintata in 2018 de familia Solis Cordero pentru a contribui la sprijinirea micilor proprietari din regiunea Santos. Moara de cafea ofera o varietate de servicii, inclusiv procesarea cireselor de cafea, vanzarea de cafea de specialitate catre destinatii internationale, vanzarea de cafea prajita in Costa Rica, consultanta privind procesarea si controlul calitatii si servicii de export. Pentru micii proprietari care lucreaza cu Solis&Cordero, ferma ii ajuta sa isi diferentieze cafeaua prin mentinerea trasabilitatii la nivel de ferma si prin utilizarea unor metode de procesare inovatoare, axate pe calitate, pentru a imbunatati si mai mult cafeaua.
Importam exclusiv loturi de cafea de specialitate din recoltele anului in curs.

In general preferam cafelele procesate prin spalare, insa daca reusim sa gasim boabe de cafea unde procesarea naturala a fost executata cum trebuie, le veti gasi in magazinul nostru de cafea. Prajim boabele de cafea artizanal pe un Probatone P12, exclusiv in functie de volumul de consum. Pentru cele mai bune rezultate recomandam consumarea cafelei Haute Cup in prima luna de la data prajirii. A se pastra la loc uscat si racoros.
Despre cafeaua de specialitate din Costa Rica
Datorita inovatiilor neincetate, a numarului mare de soiuri de cafea, a cunostintelor tehnice aprofundate si a atentiei acordate productiei de cafea, Costa Rica este una dintre cele mai avansate tari producatoare de cafea din America Centrala.
Conditiile climatice din aceasta tara joaca, de asemenea, un rol in calitatea ridicata a cafelei produse. Exista opt regiuni de cafea: Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central (Valea Centrala), Tres Rios, Brunca, Orosi si Tarrazú, o parte specifica din Valle Central.
Cafeaua a fost o parte centrala a experientei costaricane inca de la independenta tarii fata de Spania, in 1821. La acea vreme, noul guvern a condus o campanie de distribuire gratuita a semintelor de cafea catre cetateni, pentru a promova productia de cafea ca o cultura comerciala. In scurt timp, Costa Rica a inceput sa exporte boabe de cafea verde in toata America Centrala si de Sud.
In ceea ce priveste industria cafelei de specialitate, Costa Rica a avut un mare succes, devenind un lider in ceea ce priveste cafelele de specialitate de calitate si metodele de procesare.
In zone precum Tarrazú, unde conditiile sunt ideale pentru cultivarea cafelei, concurenta este si mai mare.
Accentul pe care fermierii din Costa Rica il pun pe cresterea calitatii cafelei este benefic atat pentru ei insisi, cat si pentru intreaga industrie de specialitate. O atmosfera care incurajeaza experimentarea si inovarea poate genera un numar de soiuri noi sau mai bune, tehnici de cultivare, metode de procesare, protocoale de depozitare si multe altele.
Pe masura ce pietele de specialitate s-au dezvoltat, tot mai multi fermieri au inceput sa infiinteze fabrici in propriile ferme de cafea, oferindu-le un control sporit asupra procesarii si o mai mare asigurare a “povestii de trasabilitate” atat de importanta pentru segmentul de piata in crestere. Fabricile cu capacitate de productie suplimentara isi ofera serviciile si fermierilor vecini, oferind astfel o gama de metode de procesare si pentru loturile mici de cafea, impreuna cu o trasabilitate completa pentru prajitori si importatori.
Costa Rica a devenit, de asemenea, un lider mondial in ceea ce priveste trasabilitatea si durabilitatea productiei de cafea.

90% dintre cei 50.000 de cultivatori de cafea din tara sunt mici proprietari si fermieri, iar multi dintre acestia isi livreaza ciresele de cafea la micro-mori de tip boutique, care adesea proceseaza ciresele in functie de specificatiile producatorului pentru a pastra calitatile si caracteristicile unui singur lot de cafea sau ale unei singure ferme.
In prezent, loturile de cafea de specialitate din Costa Rica poarta aproape tot timpul numele moarei unde au fost prelucrate sau numele fermei producatoare.
Christian Tericeanu –
O cafenea destinsa unde am baut o cafea foarte buna, intr-o ambienta placuta cu un service pe masura.
Cappuccino si cafeaua la filtru au fost foarte gustoase, de aceea am comandat sa guste si colegii de la birou.
Multumim frumos si revenim cu drag.