Cafea Ethiopia Guji

50,00 lei200,00 lei TVA inclus + Transport

Ethiopia Guji este o cafea tipic africana cu o aciditate placuta ce prezinta note distincte de lime si fructe de padure. Are un corp delicat si un post gust lung in care regasim note de zmeura, salvie si ciocolata.

Tip Cafea: Boabe

Ferma: Guji Hambela

Altitudine: 1.900 – 2.200 m

Perioada de recoltare: Noiembrie – Decembrie

Metoda de procesare: Washed and Sun-Dried

Varietate Arabica: Heirloom

Golește
SKU: HC1586 Categorie:

Descriere

Cafeaua din Etiopia – Calitate fara Compromis

Cafeaua a facut parte din traditiile culturale de mai bine de 10 generatii. Fermierii locali au aderat la segmentul premium odata cu infiintarea Comitetul National pentru Cafea din Etiopia.
Cultivatorii selecteaza pentru recoltare numai ciresele coapte, proces realizat manual, ca si sortarea riguroasa post-recoltare. Pe aceasta cale, se asigura ca sunt selectate cele mai bune boabe. Cafeaua are viata, iar fermierii au inteles acest lucru. In aceasta regiune, culturile de arbori de cafea sunt de tip micro-lot, adica se intind pe suprafete mici, pentru ca fructele produse de acestia – „ciresele” – sa aiba parte de o dezvoltare armionoasa, bucurandu-se din plin de conditiile de clima ideale. Majoritatea arborilor de cafea apartin speciei Arabica.

Etiopia a oferit intotdeauna unele dintre cele mai bine clasificate boabe de cafea de origine premium la nivel mondial. In general, cafeaua etiopiana este apreciata prin prisma complexitatii sale aromatice, cu accente de vin si note salbatice distinste. Exista trei regiuni principale de productie a cafelei – Yirgacheffe, Sidamo si Harrar – carora le corespund mai multe sub-regiuni. In functie de conditiile naturale si de clima, fiecare regiune produce cafea distincta, evidentiata prin profil aromatic unic. Toate cafelele de specialitate din Etiopia prezinta o aciditate asemanatoare cu cea a vinului si fructelor, aspect caracteristic profilului aromatic al cafelelor din Africa si tarile arabe. Totusi cafeaua etiopiana ofera cea mai mare diversitate de variatii in acest sens. Aceste variatii sunt determinate in mare parte prin prisma metodelor de prelucrare: umeda (prin spalare) sau uscata. Procesarea prin uscarea la soare a fructelor intregi reduce aciditatea si ofera o cafea cu corp plin. Prelucrarea umeda, sau prin spalare presupune indepartarea pulpei si fermentarea fructului inainte de uscare. Prin acest procedeu, se obtine o cafea cu un corp mai putin accentuat ca la prelucrarea uscata, dar cu gust mai clar si pregnant, cu note florale si accente de fructe mult mai intense.

Cafeaua etiopiana este una dintre cele mai populare cafele de specialitate din lume

Etiopia trebuie insa sa concureze si sa colaboreze cu marile companii de cafea, care, in general, au mai multa putere pe piata si castiguri substantiale. Cafeaua a fost initial dezvoltata ca o recolta comerciala in Yemen, dar arborele de cafea este de fapt originar din regiunea Kaffa a Etiopiei, unde inca se dezvolta salbatic astfel de culturi. Asadar, Kaffa este locul de nastere al cafelei.

Intre 1952 si 1955, guvernul a dezvoltat un sistem de clasificare si control al calitatii cafelei, iar in 1957 a infiintat Comitetul National pentru Cafea din Etiopia (NCBE). Obiectivele CNBE sunt clare: controlul si coordonarea producatorilor si comerciantilor, controlul intereselor exportatorilor, precum si imbunatatirea constanta a calitatii cafelei. Ulterior, au fost dezvoltate parteneriate cu diverse asociatii de comert echitabil – precum Equal Exchage sau Fair Trade – care vin in sprijinul fermierului pentru afaceri sustenabile, cu castiguri mai mari.

Cafeaua este motorul economic al Etiopiei

Cafeaua are un rol semnificativ in viata culturala si economica, contribuind la prosperitatea tarii. Cafeaua reprezinta aproximativ jumatate din exporturile Etiopiei si aproximativ un sfert din populatie este implicata, direct sau indirect, in industria cafelei. Cafeaua este al doilea cel mai valoros produs tranzactionat pe bursele din intreaga lume, iar Etiopia ocupa locul 3 in randul tarilor producatoare, dupa Brazilia si Vietnam.

Majoritatea cafelei din Etiopia este cultivata fara utilizarea de substante chimice si in cele mai bune conditii, adica la umbra vegetatiei din jur si interconectata cu alte culturi, asemanator celei din India. Fermierii etiopieni cultiva cafea in patru sisteme diferite: cafeaua forestiera, cafeaua semi-forestiera, cafeaua de gradina si cafeaua de plantatie. Aproximativ 95% din totalul de cafea provine din culturi de mici dimensiuni, administrate, de regula de familii de fermieri. In Etiopia exista aproximativ 700 000 de cultivatori de cafea, dintre care 54% se afla in zone semi-forestiere. Suprafata totala acoperita de cafea este de aproximativ 400.000 de hectare, iar productia totala ajunge la aproximativ 200.000 de tone de cafea pe an.

Brand

HAUTE CUP

Ne-am dechis porțile în Constanța in anul 2013.De atunci am continuat să îmbunătățim conceptul, să diversificăm gama de produse oferite și să ne mărim paleta de servicii oferite. Am deschis și prajitoria Haute Cup din pasiune și din dorința de a oferi un produs premium - cafea de specialitate selectionata atent si prajita cu grija.Astfel, după 6 ani de zile, afacerea s-a maturizat, ne-am găsit un loc pe piața locală și ne-am făcut un nume la nivel național. Calitatea produselor, seriozitatea și atenția indreptata catre client ne definesc. Folosim exclusiv ingrediente premium, investim constant in know how, in dezvoltarea profesionala a personalului si in aparatura de ultima generatie, iar telul nostru din punct de vedere al calitatii este mai degraba o obsesie, de care suntem foarte mandri.

Informații suplimentare

GreutateNu se aplică
CANTITATE

250 g, 500 g, 1 Kg

GRAD MĂCINARE

Boabe, Filtru, Ibrik

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cafea Ethiopia Guji”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *