Ingrediente: rooibos*, soc*, macese*, coacaze*, flori de nalba*, petale de trandafir*, aroma.
Nivelul de cofeina: Nu contine cofeina.
Origine: Rooibos din Africa de Sud, fructe de padure din Bulgaria si macese din Chile.
Rooibos in afrikaans inseamna “tufis rosu” iar denumirea latineasca este Asphalatus Linearis. Aceasta planta creste numai intr-o anumita zona din Africa de Sud si a fost consumata de bosimani ca remediu naturist timp de secole insa rooibosul asa cum il stim azi este o inventie relativ recenta. Tehnicile de productie a ceaiului negru Keemun au fost importate din China si aplicate rooibosul la inceputul secolului 20. Deoarece este o planta dificil de crescut, tehnicile de cultivare n-au fost stapanite pe deplin pana in 1930.
Incepand cu jumatatea secolului 20, consumul de rooibos s-a raspandit foarte mult in Africa de Sud, stimulat probabil si de credinta conform careia acesta ar avea un efect pozitiv asupra colicilor la sugari. Desi in Africa de Sud este consumat cu lapte si zahar, in Europa, unde si-a castigat rapid popularitatea, ceaiul rooibos se bea simplu, fara alte adaugiri.
Infuzie: Minimum 5 min in apa fierbinte. Ceaiul rooibos nu devine amar daca se lasa prea mult la infuzat.
Dimensiuni: 7 cm diametru, 14 cm inaltime
Fiecare cutie contine aproximativ 50 de portii iar greutatea variaza intre 50 si 120 de grame, in functie de volumul frunzelor de ceai.
*Ingredient ORGANIC.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.