Cafeaua Chemex este absolut unică din toate punctele de vedere: filtrul de cafea cu o claritate neegalată și un design remarcabil asigură că Chemex are propria sa categorie în metodele noastre de preparare. Carafa este făcută dintr-o singură bucată din sticlă borosilicată rezistentă la căldură și este dotată cu o manșetă din lemn, care permite o manipulare foarte ușoară. Funcționalitatea și designul sunt combinate într-o mașină de cafea practică și elegantă.
În plus față de carafa inovatoare, Chemex a lansat un nou tip de filtru de hârtie pe piață. Hârtia utilizată este cu 20-30% mai groasă decât filtrele convenționale și are o structură cu particule fine. Ca urmare, în timpul procesului de fabricare sunt reținute în mod semnificativ mai multe uleiuri și particule foarte mici. Rezultatul este o cafea foarte clară, nuanțată, care, de obicei, mărește dulceața naturală a cafelei. Chemex extrage potențialul total de aromă și este ideal pentru băutorii de cafea care preferă o cafea fină și extrem de aromată.
Designul său excepțional, sub forma unei clepsidre, a primit numeroase premii, oferind Chemexului un loc permanent în expoziția Muzeului de Artă Modernă din New York și un clasament în topul celor 100 de produse de design din epoca modernă. A fost creat de chimistul german Peter J. Schlumbohm a inventat. Chimistul și iubitul de cafea care a trăit în New York la vremea aceea a proiectat Chemex în 1939, cu toată experiența sa în tehnicile de filtrare și în metodele de extracție.
De exemplu in jgheabul din partea superioară a vasului nu numai că se toarnă cafeaua dar permite de asemenea vaporii de apă din cafeaua deja filtrată dincolo de filtru, poate să scape din stomacul lui Chemex.
Cei care detin un Chemex nu trebuie să se limiteze la filtrul de cafea. Desigur, carafa de sticlă este potrivită pentru prepararea de ceaiuri bune, deoarece sticla specială nu retine arome străine. De asemenea, este posibilă prepararea de cafea pe cuburi de gheață în timpul verii: așa-numitul “Ice Brew”, cantitatea de apă în raportul 50:50 împărțită. O jumătate din apă este adăugată ca un cub de gheață în carafă, cealaltă jumătate a apei este folosită pentru a prepara cafeaua (deasupra cubului de gheață). Cafeaua proaspăt preparată, fierbinte, se scurge pe gheață și se răcește imediat. Rezultatul este o cafea deosebit de blândă, aromată, care asigură cafeaua răcoritoare chiar și în zilele calde de vară.
Reviews
There are no reviews yet.